پوست از سه لایه خارجی یا اپیدرم، درم یا لایه میانی هیپودرم یا همان لایه زیرین تشکیل شده است. درم یا لایه میانی پوست شامل کلاژن، الیاف و یا الاستین می شود که ساختار پوست را حفظ می کند و در واقع این موارد از مهم ترین و کلیدی ترین عوامل برای طراوت و سلامت پوست. یمی از مضرابت نور خورشید بر پوست این اسات که به این ساختار آسیب وارد می کند
یکی ازمهم ترین عوامل ضخیم شدن پوست دریافت اشعه های مضر خورشید است؟ نور مستقیم آفتاب میتواند رشد و تولید سلول را در لایه اول پوست سرعت ببخشد و تولید سلول های پوستی را از حالت نرمال خود خارج کند. افرادی که دارای ضمختی در پوست شان هستند با دوری از آفتاب میتوانند این علائم را کاهش دهند.
در ادامه با آپ ریمو عمراه باشید
آفتاب سوختگی
برنزه شدن تاخیری
تیره شدن زودرس پوست
پیری زودرس پوست
کراتوزهای آفتابی
سرطان های پوست
بروز واکنش های ناشناخته
instagram.com/up.microblad پاک کردن راحت تتو و همچنین آنزیم تراپی و پاکسازی و فیشیال اختصاصی پوست در رشت http://upremove.ir 09200786766
آفتاب ملایم اثرات مفیدی از نظر روانی دارد و باعث آرامش، تمدد اعصاب، تحریک گردش خون پوستی، کاهش فشار خون، افزایش تولید هموگلوبین و ویتامین d و کاهش استعداد ابتلا به عفونت های مختلف می گردد. خاصیت استریل کننده و ضد میکروب دارد که باعث برنزه شدن پوست میشود
بیش از حد در معرض نور خورشید قرار گرفتن در درازمدت، آسیب را بدتر خواهد کرد. شناخت قدرت خورشید و تأثیر طولانی مدت آن بر روی پوست می تواند به شما در انتخاب شیوه زندگی سالم تر کمک کند که روند پیری را کند کرده و به حل مشکلات سلامتی کمک می کند.
دو نوع اشعه یو وی که خطر و ضرر آن برای سرطان پوست اثبات شده است.uva و uvb است.
آسیب هایی که نور خورشید بر پوست وارد می کند در هر فرد متفاوت می باشد. بنابراین مضرات تابش نور خورشید بر پوست و پیری در اثر این عامل در هر فرد با توجه به تیپ پوستی متفاوت عمل می کند. لک های پوستی از معمول ترین صدمات می باشد که در آن لک های قهوه ای بر روی پوست شکل می گیرد. لک های ممکن است رنگی خاکستری و یا قهوه ای تیره داشته باشد و محل ایجاد این لک بیشتر برآمدگی بینی، پیشانی و چانه و لب می باشد.
UVC
UVC کوتاهترین طول موج را دارد و توسط لایه ازن به طور کامل جذب میشود. این اشعه گرچه به طور مستقیم از آفتاب به ما نمیرسد اما به طور مصنوعی در لامپهای جیوهای و میکروبی موجود است و به ندرت میتواند به پوست آسیب برساند.
UVB روی اپیدرم اثر گذاشته و دلیل آفتاب سوختگی است. میزان این اشعه در ساعات بین 10 صبح تا 2 عصر و در فصل تابستان در بیشترین حد خود است. فرد در طول ماههای تابستان 70 درصد از UVB ای که در کل سال دریافت میکند را جذب خواهد کرد. به دلیل طول موجی که UVB دارد نمیتواند از شیشه عبور کند.
اشعه UVB طول موج کوتاهتری نسبت به UVA دارد؛ پس سطح پوست را با انرژی بالای خود میسوزاند ولی نفوذ زیادی به لایههای زیرین نمیکند وفقط پوست را میسوزاند. به همین خاطر، UVB عامل اصلی آفتاب سوختگی شناخته میشود
UVA
UVA اشعهای است که تا کنون به نظر میرسید تاثیری بر پوست ندارد. با این وجود بررسیهای جدید نشان داده این اشعه مضرترین نوع برای پوست است زیرا میتواند عمقی وارد پوست شده و بر خلاف دو اشعه دیگر از شیشه میتواند رد شود.
این اشعه باعث آسیب به الیاف کلاژن در لایه درم و تولید الاستین غیرطبیعی میشود. مقادیر غیر معمول الاستین نیز سبب تولید آنزیم متالوپروتئیناز میشود تا کلاژنهای آسیبدیده را بازسازی کند.
باعث تخریب بافت کلاژن و در نتیجه، بازسازی غیر صحیح پوست میشود و بازسازی ناقص پوست، چین و چروک پوستی را ایجاد میکند. این فرآیند، با قرارگرفتن روزانه پوست شما در معرض UVA، تکرار و تکرار میشود تا جایی که کمبود کلاژن، سبب خشکی پوست شده و در نتیجه پوستی چرمی شکل و سفت برایتان بهجا میماند.
ملاسما یا لک پوستی، یکی از شایعترین این تظاهرات است که در اثر آن، لکهای قهوهای روی پوست بدن، به خصوص صورت ایجاد میشود. این لکها ممکن است در مواردی، رنگ خاکستری یا تیره داشته باشند. شایعترین محل بروز این لکها، گونه، برآمدگی بینی، پیشانی، چانه و لب بالا است.