شناخت پوست از اهمیت ویژه ای برخوردار است.پوست دارای اجزای متفاوتی است که هرکدام وظیفه خاص خود را به عهده دارد.پوست در قسمت های متفاوت ضخامت یکسانی ندارد. دورچشم از همه نازک تر(0/3 – 0/7 میلی متر)وکف دست و پا از همه ضخیم تر(حدود 3 – 4میلی متر)است.
در یک سانتیمتر مربع از پوست انسان
شش میلیون سلول
هزاران گیرنده عصبی
دویست نرون درد
چهارصد سانتیمتر فیبر نرونی
صد سانتیمتر عروق خونی
صدها عدد غدد چربی و تعریقی دارد
درم به صورت یک لایه ی تک سلولی در هفته ششم بارداری قابل مشاهده است ولی در این مرحله نمیتوان بین لایه ی درم و هیپودرم تفکیک قائل شد.از هفته ی نهم کلاژن در ماتریکس سلولی افزایش می یابد و از هفته ی دوازدهم درم از حالت لایه ی تک سلولی به لایه های فیبری تغییر شکل می دهدو در لایه ی زیرین آن عروق خونی و اعصاب شروع به توسعه می کنند.
لایه ی هیپودرم یا چربیهای زیر پوست آخرین لایه ی پوستی است که تشکیل می شود.این لایه در ماه چهارم تا پنجم بارداری قابل رویت است.در طول این ماه ها، به تدریج سلولهای چربی در لوبولهایی که به وسیله ی دیواره های فیبری از هم جدا شده اند سازماندهی شده و تجمع می یابند به طوریکه چربی قهوه ای از هفته ی بیست و چهارم بارداری قابل رویت می شود.رنگ این چربی به دلیل بالا بودن جریان خون آن قهوه ای است و عملکرد اصلی آن تولید حرارت در نوزاد است ولی ارتباط آن با چربی سفید بزرگسالی هنوز ناشناخه است.
پوست هر انسان نشان دهنده ی نژاد و جنسیت فرد نیز می باشد و هم چنین عملکردهای گوناگونی نیز دارد
تنظیم درجه ی حرارت بدن، جلوگیری از تبخیر شدن آب بدن، جلوگیری از نفوذ بیماری ها و آلودگی ها، اولین سد دفاعی بدن، محافظت در برابر آسیب های مکانیکی، همچنین پوست بعنوان یک سد ضد آب قوی نیز می باشد که مانع از جذب آب می شود.
سلولهای لایه بازال مکعبی شکل هستند و به طور معمول ضخامت این لایه شامل یک ردیف سلول است مگر در نواحی نظیر پوست کف دست و پا که اپیدرم فعال تر بوده و ضخامت لایه ی بازال از دو الی سه ردیف سلولی تشکیل می شود. سلولهای لایه بازال بطور مداوم تقسیم شده و جایگزین سلولهای مرده ای میشوند که از سطح پوست ریخته میشوند.
بلوغ یک سلول از لایه ی بازال تا شاخی شدن کامل آن حدود چهار هفته طول میکشد .برخی بیماری ها مانند پسوریازیس,که منجر به پوسته ریزی می شوند,این چرخه را کوتاه تر میکنند.
کارسینوم سلول بازال از نوع رنگدانهای معمولا به صورت نقطههای قهوهای، سیاه یا آبی تیره روی پوست ظاهر میشود که اغلب این ضایعهها به صورت نقاط برجسته مشاهده میشود.
اپی درم
درم
هایپودرم
هستند که در مورد اپی درم بیشتر از سلولهای مرده تشکیل شده و هایپودرم نقش زیادی در گرم کردن بدن دارد.
قرار گرفتن مزمن در برابر خورشید: صرف زمان زیادی در مقابل خورشید و یا استفاده از وسایل برنزه کننده ریسک ایجاد سرطان سلول بازال را افزایش می دهد. خطر زمانی بیشتر می شود که شما در مناطق آفتابی زندگی کنید. آفتاب سوختگی های شدید مخصوصا در کودکی یا نوجوانی می تواند ریسک ابتلا به سرطان سلول بازال را افزایش دهد.
رادیوتراپی: رادیوتراپی برای درمان پسوریازیس، آکنه و سایر بیماری های پوستی می تواند ریسک ایجاد کارسینوم سلول بازال را در محل های درمان افزایش دهد.
پوست روشن: ریسک ایجاد کارسینوم سلول بازال در بین افرادی بیشتر است که به کک مک دچار بوده و یا به راحتی می سوزند و یا پوست بسیار روشن، موهای بلوند و یا قرمز و چشمان روشن دارند.
جنسیت: مردان بیشتر از خانم ها در خطر ابتلا به کارسینوم سلول بازال قرار دارند.
سن: از آنجاییکه کارسینوم سلول بازال اغلب برای ایجاد به زمان نیاز دارد اغلب افراد مبتلا به کارسینوم سلول بازال بالای 50 سال هستند.
instagram.com/up.microblad ایران پاک کردن راحت تتو و همچنین آنزیم تراپی و پاکسازی و فیشیال اختصاصی پوست در رشت http://upremove.ir 09200786766
در افرادی با رنگ پوست تیره ضایعات سرطان سلول بازال می تواند تیره تر باشد، ضایعات اغلب روی صورت، گوش ها یا گردن پدیدار می شود. ضایعات سرطان سلول بازال ممکن است پاره شده و منجر به خونریزی شود.
ضایعات قهوه ای، سیاه و یا آبی و یا ضایعاتی به صورت لکه های تیره که کمی برجسته اند و مرز شفافی دارند.
لکه های قرمز، پوسته پوسته مسطح با لبه های برآمده که اغلب روی پشت و قفسه سینه شایع می باشد. در طول زمان این لکه ها می تواند رشد کند و کاملا بزرگ شود.
ضایعات اسکار مانند و سفید بدون مرز شفاف که morpheaform basal cell carcinoma نامیده می شوند و شیوع کمتری دارند. این ضایعات به راحتی نادیده گرفته می شود اما ممکن است علامتی از یک سرطان تهاجمی بد شکل باشد.
رگ های خونی
رشته های اعصاب
فولیکول مو
غده های مختلف
سلول های حسی
لایه ای که پوست را به ارگان های زیرین می چسباند و از بافت چربی ست و بعنوان ضربه گیر عمل می کند، چربی منبع مهم انرژی است در واقع این لایه به لایه های بالاتر اکسیژن رسانی و انرژی رسانی نیز می کند.
درم یا همان پوست اصلی، اساسی ترین و مهم ترین لایه ی پوست انسان است که به آن پوست واقعی نیز میگویند ( True Skin ) این لایه ضخیم ترین لایه پوست میباشد که شامل عروق خون رسانی دهنده، پایانه های عصبی، محل متابولیسم اصلی پوست و نیز حیاتی ترین لایه برای حفظ آب و الکترولیت است