کلوئید یا گوشت اضافه تکثیر خوش خیم بافت اسکار است که باعث میشود جای زخم غیر طبیعی شود؛ این جای زخم محدود به ناحیه آسیب دیده نشده و فراتر از محل آسیب گسترش مییابد.
گوشت اضافه منجر به ایجاد مشکلات زیبایی میشود. این گوشتهای اضافه میتوانند با عمل جراحی برداشته شوند؛ با این حال، احتمال عود مجدد آنها وجود خواهد داشت.
کلویید یک نوع اسکار است که به دلیل ترمیم زخم به صورت برآمده ایجاد میشود. کلوئید یا همان گوشت اضافه یک حالت برجسته و توپر نسبت به پوست اطرافش دارد به طوری که معمولا از نظر زیبایی مشکلساز است.
در ادامه با آپ ریمو همراه باشید
کلویید یا گوشت اضافه عبارت است از رشد بیش از اندازهی بافت همبند جای زخم که در اطراف زخم، معمولاً پس از التیام آن، ایجاد میشود. جای زخم کلوئیدی گاهی اوقات با جای زخم هیپرتروفیک اشتباه گرفته میشود. در مجموع، کلوئید معمولاً از زخم اولیه بزرگتر است و بیش از محدوده آن رشد میکند، حال آن که بافت در جای زخم هیپرتروفیک داخل محدوده زخم اولیه جای میگیرد
در افرادی که مستعد کلوئید هستند و بدنشان کلویید ساز است ممكن است پس از هر نوع آسيب پوستی از جمله بريدگی، سوختگی، جوش صورت ، گزش حشرات، خالکوبی، سوراخ كردن جهت جواهرات و هر نوع جراحتی كوچك، ايجاد گردد.
ژنتیک حدود یک سوم افرادی که به کلوئید مبتلا می شوند، یک خویشاوند نزدیک دارند که این بیماری را دارند.
محققان واقعا نمی دانند که علل واقعی ایجاد جای زخم، به جز آسیب های پوستی چیست. برخی از ژن های مرتبط با جای زخمها وجود دارند، اما علت ژنتیکی خاصی وجود ندارد. جای زخم به احتمال زیاد از ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی ایجاد می شود.
پس در ایجاد کلویید ژنتیک نقش اصلی دارد
instagram.com/up.microblad پاک کردن راحت تتو و همچنین آنزیم تراپی و پاکسازی و فیشیال اختصاصی پوست در رشت http://upremove.ir 09200786766
کلویید ها بر آمدگی های پوستی ناشی از زخم می باشند بی مو و براق هستند.
پوست کلویید ها سخت می باشد.
کلویید های جدید به رنگ قرمز و بنفش می باشند
مشکل اصلی کلوئید این است که باعث ظاهری زشت بر روی پوست فرد می شود
گوشت اضافه بیشتر در لاله گوش و گونه و نواحی استخوان سینه و شانه ایجاد می شوند
گاهی اوقات، رنگ قرمز اولیه به رنگ قهوه ای می شود و یا بی رنگ می شوند
کلوئید می تواند بی علامت باشد یا با دردناک باشد، لکه های خارش دار یا حساسیت دار باشد. هنگامی که آنها در حال رشد هستند، برخی از کلوئیدها ممکن است در اثر لمس و خارش، حساس یا دردناک شوند. این علائم معمولاً با توقف رشد کلوئید متوقف می شوند.
گرچه ممکن است جای زخم های کلوئیدی خارش داشته باشد، گاهی این خارش و سوزش انقدر شدید است که روی کیفیت زندگی بیمار تاثیر می گذارد ولی گاهی ممکن است فقط درحد حساسیت به لمس یا تحریک احتمالی باشد
در ابتدا رنگ قرمز یا بنفش هستند و بعدها تیرهتر میشوند.
بعضی از کلوئیدها نرم و بعضی از آنها بسیار سفت هستند.
معمولاً سایز کلوئیدها کوچکتر از 5/2 سانتیمتر است و گاهی اوقات بزرگتر از 30 سانتیمتر میشوند.
کلوئیدها میتوانند تا سالها روی بدن فرد باقی بمانند.
ژنتیک تأثیر زیادی بر روی بروز کلوئید های پوستی دارد و این بدین معنی است که اگر یکی یا هر دو والدین دارای ژنتیک با گرایش بروز کلوئید پوستی باشند، احتمال ابتلا به کلوئید در فرزندشان تا حد زیادی افزایش خواهد یافت
تشکیل گوشت اضافه یا کلوئید در مرد و زن رایج است.
کلوئید غالباً در برخی افرادی که پوست آنها دارای رنگدانه است مانند آمریکاییهای آفریقایی تبار، اسپانیایی تبارها، و آسیایی بیشتر مشاهده میشود.
پیدایش کلویید (keloid) ممكن است تقريباً در هر جايي از بدن ايجاد شود ولی معمولاً روي سينه، شانهها و لالههاي گوش به وجود ميآيد. کلوییدها اغلب بيضرر هستند و به جز مواردی که خارش ایجاد میکنند مشکل خاصی ندارند، هرچند كلویيدهاي بزرگ ممكن است ظاهر ناخوشايندي داشته باشند و از نظر زیبایی برای بیمار مشکل ساز باشند.
رایج ترین درمان کلویید، استفاده از پمادهای کورتونی است. در صورت عدم پاسخ درمان های موضعی طی چند ماه، می توان تزریق آمپول کورتون به داخل کلوئید را انجام داد. همچنین علاوه بر تزریق، از روش انجماد و فریز کردن با کرایوتراپی هم برای درمان گوشت اضافه استفاده می شود.
در این روش از نیتروژن مایع برای درمان کلوئید استفاده میشود. کرایوتراپی نیتروژن مایع رایج ترین درمان غیر لیزری و غیر تهاجمی کلوئید است
در کرایوتراپی به کمک سوند، بافت منجمد میشود. این روش یا به تنهایی یا در کنار دیگر راهکارهای درمانی، به ویژه تزریق استروئید، برای درمان کلوئید، مورد بهرهبرداری قرار میگیرد. کرایوتراپی در مراحل اولیه رشد گوشت اضافه را متوقف میکند.
این روش معمولاً همراه تزریق داخل ضایعه به کارمیرود.معمولاً چند جلسه کرایوتراپی برای درمان لازم است
بهترین روش برای کاهش حجم و قرمزی ضایعه لیزر PDL میباشد. IPL هم در بعضی از با موفقیت به کار رفته است. معمولا سه جلسه لیزر برای درمان کلویید کافی است ولی در مواردی احتمال دارد جلسات بیشتری مورد نیاز باشد. لیزر درمواردی که اسکار صرفاً قرمز است روش انتخابی میباشد. استفاده همزمان از تزریق داخل ضایعه و لیزر موثرتر از کاربرد هر کدام به تنهایی میباشد.
مطالعات نشان دادهاند که برخی اوقات استفاده از پوششهای مرطوب برای زخم، ساخته شده از ورقهای ژل سیلیکون اندازهی کلوئید را در طول زمان کاهش میدهد. این درمان بی خطر و بدون درد است.پس مصرف مرطوب کننده را جدی بگیرید
بهترین نتیجه و در عین حال کمترین عوارض جانبی با استفاده از لیزرهای با طول موج 585 نانومتر به دست میآید. با این حال پژوهشهای بیشتری باید انجام شود تا کارآمدترین نوع لیزر و بهترین شیوه کاربرد آن مشخص شود. لیزرهای 585 تأثیر کمتری روی پوست تیره دارند.
بافت کلوئید در اکثر موارد به تزریق استروئیدی به نام تریامسینولون، داخل جای زخم واکنش مثبت نشان میدهند. تزریقها هر دو تا شش هفته یکبار تا زمان مشاهده علائم بهبود انجام میشود. این تزریقها گاهی تشکیل شبکهای از رگهای سطحی (تلانژکتازی) یا روشن و نازک شدن پوست پیرامون محل تزریق را به دنبال دارد. قرار دادن نوار اشباعشده با استروئید روی بافت کلوئید به مدت 12 ساعت در روز نیز یکی دیگر از روشهای درمان گوشت اضافه است.