در سنین جوانی و نوجوانی با آن درگیر هستند. البته این مشکل تنها محدود به همین محدوده سنی نیست و ممکن است در هر سن و سالی رخ دهد. معمولا تغییرات هورمونی در سنین نوجوانی باعث ایجاد جوش میشود، اما بعضی مواقع ممکن است این مشکل نشانهای از یک بیماری باشد
آکنه یا جوش صورت ، مشکلی است که بیشتر در ایام نوجوانی با آن روبرو میشویم
دلیل جوش زدن صورت برای هر شخصی میتواند متفاوت باشد. جوش و آكنه صورت به علل گوناگون ايجاد میشود گاهی به سبب رژيم غذايی نامناسب است و گاهی به سبب مشكلات داخلی بدن، در اينجا آپ ریمو به معرفی علل جوش زدن و روشهای مناسب برای از بين بردن جوش و آكنه صورت ميپردازيم.
به جوشهای اطراف رستنگاه مو و روی پیشانی آکنههای پمادی نیز میگویند. پمادهای حالت دهندهی مو اغلب محصولات روغنی ِغلیظ و معدنی هستند. این ترکیبات از خروج چربی طبیعی (سبوم) از فولیکولهای مو جلوگیری میکنند. این انسداد منافذ پوست، علت جوش صورت در ناحیه رستنگاه مو است.
اگر شما به صورت مداوم شاهد جوش در رستنگاه موی خود هستید، بهتر است مصرف پماد مو را متوقف کنید، یا بعد از مصرف آن صورت خود را بشویید و از شامپوهای شفاف کننده و پاک کنندهی عمقی استفاده کنید. افزون بر این، محصولاتی در بازار وجود دارند که غیر کومدون زا (غیر آکنه زا) هستند
تولید بیش از حد چربی
فولیکول های مو با چربی و سلول های مرده پوست مسدود شوند
باکتری ها
فعالیت بیش از حد نوعی هورمون (آندروژن ها)
رژیم غذایی
کمبود ویتامین و مواد مغذی
استرس
ژنتیک
بیماریهای گوارشی
بهداشت پایین
سیستم ایمنی ضعیف
انواع آکنه دوره قاعدگی به صورت کیستهای ریز یا بزرگ به رنگ قرمز یا هم رنگ پوست و گاهی سر سفید نمود پیدا میکنند و در بسیاری از مواقع بسیار دردناک و ملتهب هستند. نکته قابل توجه این است که باید از فشار دادن و دستکاری این نوع جوشها خودداری گردد چرا که موجب افزایش التهاب و عفونت میشوند و جای زخم یا اسکار بر روی پوست باقی میگذارند.
در امتداد خط فک،اطراف ناحیه چانه،گردن و گونههای شما بروز پیدا میکنند
بعد از مشخص شدن دلایل انواع جوش روی گونه و در کنار استفاده از مراقبت های دارویی و پزشکی ، میتوانید با انجام یک روتین پوستی مناسب حال پوستتان را بهتر کنید. محصولاتی که در ادامه معرفی شده مناسب برای روتین روزانه برای دارندگان پوست های چرب است که به طور معمول مستعد جوش بیشتری هستند.
اغلب مردم در طول زندگی با عارضه پوستی جوش یا آکنه مواجه شدهاند که این موضوع در سنین نوجوانی شایعتر است اما ابتلا به آن در بزرگسالان هم دیده شده است. علت جوش صورت در افراد متفاوت بوده اما به طور کلی، جوشها زمانی بر روی پوست ظاهر میشوند که منافذ پوست بسته شده و چربی پوست راهی برای خروج پیدا نکرده است. برای درمان انواع جوش یا آکنه، محصولات مراقبت پوست و داروهای موضعی متنوعی تولید شدهاند و انواع ماسک برای جوش صورت هم در این زمینه کاربرد دارند.
بسیاری از خانمها از سنین نوجوانی تا تقریبا 45_50 سالگی که به دوران یائسگی نزدیک میشوند، ماهانه چرخه قاعدگی را تجربه میکنند که به صورت موقت باعث ایجاد اختلال و نوسان در سطح هورمونها میشود. به همین دلیل، نشانگان این اختلال گاهی بصورت جوشها و آکنههای ملتهب و حتی دردناک در نواحی مختلف صورت، بخصوص در ناحیه گونه نمایان میشود.
بیماری آکنه درحقیقت التهاب مزمن غدد سباسه پوست می باشد که از سنین نوجوانی آغاز می شود. شروع آن به شکل جوش زیر پوستی همرنگ پوست و گاهی جوش برجسته و سرسیاه یا سرسفید می باشد که این ها می تواند تبدیل به جوشهای التهابی برجسته قرمز یا چرکی شود وحتی کیستهای بزرگ چرکی هم ایجاد گردد.
در مطالعه ای که در کشور آمریکا در سال 2013 انجام شده است به طور متوسط سالانه حدود 3 میلیارد دلار به صورت مستقیم و غیر مستقیم برای جوش های صورت و بدن در زنان هزینه ایجاد می گردد
جوشها را در دو دسته التهابی و غیرالتهابی طبقهبندی کرد. جوشهای سرسفید و سرسیاه از انواع جوشهای غیرالتهابی هستند. درمان این نوع جوشها نسبت به جوشهای التهابی آسانتر بوده و روشهای خانگی و بدون نسخه نیز میتواند بر آنها تاثیرگذار باشد. انواع دیگر جوشها نظیر پاپول، پاسچول، ندول و کیست از انواع التهابی هستند که درمان آنها دشوارتر و زمانبر میباشد
آکنه ولگاریس (Acne vulgaris) اصطلاح پزشکی همان جوش های رایج است. بیشتر افراد در دوره های مختلف زندگی به این نوع آکنه دچار می شوند.
افرادی که به این نوع آکنه دچارند، انواع جوش های سر سیاه، سر سفید و جوش التهابی قرمز را تجربه خواهند کرد. در بعضی از افراد این آکنه خیلی خفیف است و فقط چند جوش یا ضایعه ی پوستی کوچک در بعضی جاهای بدنشان دارند. اما در بعضی دیگر شدیدتر است.
به دلیل درمان ناکافی جوش های صورت و بدن شاهد مقاومت روزافزون این باکتری به داروها هستیم که این معظل نیز خود نیازمند توجه ویژه است.
یکی از عوامل ایجاد جوش در سراسر صورت، بخصوص روی گونهها، استفاده از وسایل آرایشی آلوده و یا نامرغوب است.هنگام خرید وسایل آرایشی خود حتما دقت کنید که از مکان معتبری آنها را تهیه کنید و محصولات مناسب با نوع پوست خود را در سبد خرید خود جای دهید. توصیه ما این است که کم ولی مرغوب خرید کنید
عدم رعایت اصول بهداشت فردی معمولاً در ایجاد جوش های صورت موثر است
ترشح بیش از حد آندروژن، غدههای چربی را بیش از حد تحریک و منافذ را مسدود میکنند. ترشح هورمونها در طی چرخهی قاعدگی (یک هفته قبل از شروع قاعدگی) یا با شروع مصرف داروهای کنترل بارداری یا تغییر آنها افزایش مییابد.
گاهی، بر هم خوردن تعادل هورمونی به رژیم غذایی فرد مربوط است. شاید تاکنون دربارهی تأثیر رژیم غذایی بر بروز آکنه، چیزهایی شنیده باشید، اما به هرحال مطالعات نشان میدهد که رابطهی ضعیفی بین این دو قضیه وجود دارد.
این نوع جوشها بر روی سطح پوست، سیاه به نظر میرسند و به دلیل مسدود شدن فولیکول مو با چربی یا سلولهای مرده پوست ایجاد میشوند. این نوع جوش که به نام “کومدون باز” شناخته میشود، معمولا بهصورت نقاط کوچک سیاه بر روی پوست دیده میشود. دانههای این نوع جوش روی سطح پوست باز هستند و پوست اطراف آن نیز معمولا رنگ و حالتی طبیعی دارد و دردناک نیست. رنگ سیاه این جوشها ناشی از گرفتگی فولیکولهای مو است
یکی از شایعترین انواع آکنه صورت، جوش سر سفید است که در این حالت منافذ پوست با لایهای نازک از پوست پوشیده شده و در نتیجه سبب بروز توده ای برآمده از مواد زیر سطح پوست میشود. این جوشها از خفیفترین نوع جوشهای پوست بوده که با انواع محصولات مراقبت پوستی مناسب (حاوی بنزوئیل پروکساید) و داروهای موضعی درمان میشوند
تغییر میزان هورمونها در چرخه قاعدگی
مصرف قرصهای ضد بارداری خوراکی
عدم تعادل هورمونی
اختلالات سیستم غدد درون تراو، و غیره