بیش از 2000 سال است که از این BHA یعنی اسید سالیسیلیک برای درمان اختلالات مختلف پوستی استفاده میشود. توانایی اسید سالیسیلیک در برداشتن لایه شاخی پوست، آن را به یک لایهبردار خوب تبدیل کرده است؛ بهویژه اینکه خاصیت کمدولیتیک (برطرفکننده و مانع بروز جوش) اسید سالیسیلیک سبب میشود که بتوان آن را به عنوان یک ماده لایهبردار مؤثر برای افراد مبتلا به آکنه در نظر گرفت.
بتا هیدروکسی اسید مجموعه ای از از اسید های ارگانیک اند که خواص درمانی آنها در مراقبت های پوستی به اثبات رسیده است. اسید سالیسیلیک (یا ترکیبات مرتبط همچوم سالیسیلات، سدیم سالیسیلات و عصاره بید)، بتا هیدروکسی بوتانوئیک اسید، اسید تروپیک، اسید ترتوکانیک و سایر اسیدهای کمتر شناخته شده که اخیرا در درمان پوست آکنه ای کاربرد دارند، در دسته بتا هیدروکسی اسیدها قرار می گیرند.
پوست انسان به طور طبیعی هر روز سلولهای خشک و مرده خود را از بین میبرد. اما با افزایش سن یا قرار گرفتن در معرض برخی عوامل خارجی مانند اشعه فرابنفش خورشید، روند طبیعی ریزش سلولهای مرده پوست کند یا حتی گاهی متوقف میشود. این اتفاق نه تنها منجر به کدر و خشک شدن پوست میشود؛ بلکه موارد ناخوشایندی همچون مسدود شدن منافذ، یکدست نبودن رنگ پوست، جوش و چین و چروک را به همراه خواهد داشت.
AHA و BHA به شما کمک میکنند تا سلولهای مرده پوست را به آرامی لایه برداری کنید؛ درست به همان روشی که پوست در سنین جوانی این کار را انجام میدهد. در نتیجه پوستی زیبا، نرم، شفاف و درخشان خواهید داشت. اما یکی از سوالهای متداولی که پرسیده میشود این است: آلفا هیدروکسی اسیدها چه تفاوتی با بتا هیدروکسی اسیدها دارند و ما باید از کدام یک استفاده کنیم؟ در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان، تفاوت AHA و BHA و فواید هر یک را بررسی خواهیم کرد.
آلفاهیدروکسی اسید و بتاهیدروکسی اسید ترکیباتی هستند که می توانند دنیایی متفاوت برای پوست شما ایجاد کنند
instagram.com/up.microblad
پاک کردن راحت تتو و همچنین آنزیم تراپی و پاکسازی و فیشیال اختصاصی پوست در رشت
09200786766پوست
اسید گلیکولیک – برگرفته از نیشکر
اسید لاکتیک – موجود در سبزیجات تخمیری و محصولات لبنی
اسید سیتریک – موجود در مرکبات
مالیک اسید – موجود در سیب
تارتاریک اسید – موجود در انگور
AHA در اصل همان آلفا هیدروکسی اسید است. این اسید، به نام اسید میوه نیز شناخته میشود؛ زیرا که در بسیاری از میوهها مثل نیشکر، شکر، بادام و… نیز وجود دارد و منبعی برای استخراج آن، به شمار میروند.
aha برای پوستهای خشک مناسب هستند البته که برای انواع پوستها مناسبند اما بحث ما روی بهتر بودن است
AHA مخفف آلفاهیدروکسی اسید است؛ نوعی اسید که از نیشکر، شیر یا میوه گرفته میشود. به عنوان لایه بردار شیمیایی، AHA با لایه برداری سلول های مرده از روی سطح پوست عمل میکند و سلول های تازه و جدید زیر سطح پوست را نمایان میسازد. AHAها به تحریک فرآیند کلاژن سازی نیز کمک میکنند، به همین دلیل است که هنگام کاهش نمایان شدن خطوط ریز پوست، بسیار اهمیت دارند
لایه بردارهای شیمیایی (مانند AHA، BHA و PHA) مشتقات اسیدی استخراج شده از میوه ها و عصاره گیاهان هستند. همینطور آنزیم های پاپایا، انار، کدوتنبل، آناناس و … هم لایه برداری انجام می دهند ولی از نوع ملایم
BHA ها برخلاف AHA ها، محلول در روغن هستند. در هنگام لایه برداری، BHA ها موجب نفوذ عمیق تر در منافذ شده و سلول های مرده پوست و سبوم اضافی را از بین می برند. پس اگر می خواهید التهاب را آرام کرده و از شر آکنه خلاص شوید، BHA مناسب تر است.
پس bha ها برای پوستهای چرب مناسب ترند
در بیمارانی که پوست چرب دارند یا از آکنه رنج میبرند استفاده میشود
اگر تا به حال آرزو کرده اید که بتوانید به نحوی منافذ مسدود شده را “از برق بکشید” یا “نقاب” را باز کنید، BHA ماده ای است که در زندگی خود به آن نیاز دارید
سالیسیلیک اسید
بتا هیدروکسی بوتانیک اسید
اسید تروپیک
اسید ترثوکانیک
اما مهمترین bha همان سالسیک اسید است
گلیکولیک اسید: متداولترین AHA است و از نیشکر تهیه میشود. اندازه مولکولهای آن کوچک بوده و قویترین آلفا هیدروکسی اسید نیز محسوب میشود.
لاکتیک اسید: دومین AHA رایج است که از شیر گرفته میشود. این اسید جایگزین ملایمتری برای گلیکولیک اسید بوده و میتواند برای پوستهای حساس نیز مناسب باشد.
ماندلیک اسید: این اسید نوعی AHA ملایم بوده و از بادام تلخ حاصل میشود. از آنجایی که ماندلیک اسید ضعیفتر از لاکتیک اسید است، معمولاً با اسیدهای دیگر ترکیب میشود.
مالیک اسید: نوعی آلفا هیدروکسی اسید ملایم که از سیب گرفته شده است. مالیک اسید نیز مانند ماندلیک اسید به خودی خود چندان قوی نبوده و معمولاً آن را با AHAهای دیگر ترکیب میکنند.
تارتاریک اسید: این اسید از میوه انگور مشتق میشود. بیشتر از اینکه به عنوان لایه بردار عمل کند، برای تثبیت سطح pH سایر اسیدها به کار میرود.
سیتریک اسید (Citric acid): این نوع AHA از مرکبات گرفته میشود که همانند تارتاریک اسید برای تعادل pH و هم به عنوان نگهدارنده به کار میرود.
از بین بردن لکهای پوستی
از بین بردن جوش و آکنه سطحی
از بین بردن خشکی و افزایش رطوبت پوست
تحریک فرایند کلاژنسازی در پوست
کاهش خطوط و چروک و چالهای ریز پوست
AHA انتخابی شما باید دارای حداکثر غلظت بین 10 تا 15 درصد باشد.
محصولات جدید را یک روز در میان بمالید تا زمانی که پوست شما به آن ها عادت کند و همچنین، خطر بروز عوارض جانبی مانند: سوزش را کاهش می دهد.
صرف نظر از این که کدام نوع AHA را انتخاب کنید، اثرات لایه برداری قوی باعث حساسیت بیشتر پوست به نور خورشید می شود. بنابراین، لازم است هر روز از کرم ضد آفتاب استفاده کنید تا از سوختگی، لکه های پیری و افزایش خطر سرطان پوست جلوگیری کنید.
یکی دیگر از BHA های طبیعی فندق جادوگر است، یک گیاه باستانی که نسل ها برای درمان همه چیز از چربی اضافی گرفته تا پف کرده چشم استفاده می شود. در نهایت، پوست درخت بید وجود دارد – در حالی که اسید سالیسیلیک مدرن عمدتاً به صورت مصنوعی تولید می شود، در روزهای قدیم عمدتاً از پوست درخت بید (یعنی پوست درخت بید) گرفته می شد. با این حال، پوست درخت بید منبع طبیعی BHA و ماده دیگری است که معمولاً به عنوان جایگزین یا در کنار اسید سالیسیلیک مصنوعی پیدا خواهید کرد.
مهم ترین سود استعمال این لایه بردارهای شیمیایی برای پوست جدا کردن مواد چسبنده ای که سلول های پوست رو در لایه اپیدرم بهم متصل نگه می دارد، است. ولی چرا اینکار مفید هست؟ چون به کنترل تولید بیش از اندازه سلول در سطح پوست، کمک می کند. و باعث باز شدن منافذِ مسدود پوست و بی نقص به نظر رسیدن آن می شود.
اگر پوست شما مستعد به جوش است، لایه بردارهای شیمیایی محصولاتی هستند که باید به دنبالشون باشید تا از آکنه های تو راه جلوگیری کنید. چراکه علت بوجود آمدن اغلب جوش ها لایه برداری نکردن از سلول های مرده، تولید بیش از حد سبوم و باکتری های گیر افتاده در روزنه های پوست می باشند.