برای حفاظت از پوست کودک تا قبل از 6 ماهگی بهتر است که از ضد آفتاب ها استفاده نشود مگر ضد آفتاب هایی که دارای زینک اکساید هستند که لایه ای محافظتی بر روی پوست ایجاد می کنند. دلیل این امر نیز این است که پوست کودک بسیار نازک و حساس است و ممکن است مواد شیمیای موجود در کرم وارد بدن کودک شود.
اس پی اف مناسب برای پوست بچهها باید حداقل 15 باشد و بالا بودن اس پی اف هیچ اهمیت و فایدهای ندارد.
در ادامه با آپ ریمو همراه ما باشید
ضدآفتاب برای کودکان تا 6 ماهگی کاملا ممنوع است و بعد از 6 ماهگی تا 2 سالگی نیز هنوز بین متخصصان پوست در مورد استعمال یا عدم استعمال ضدآفتاب اختلافنظر وجود دارد ولی بعد از 2 سالگی تا 12 سالگی کودکان میتوانند از ضدآفتابهای مخصوص برای این سنین استفاده کنند. بعد از 12 سالگی همه افراد میتوانند از ضدآفتابهای بزرگسالان استفاده کنند. تفاوت نوع و جنس ضدآفتاب اطفال با بزرگسالان در این است که ضدآفتابهای اطفال ترکیباتی دارند که باعث حساسیت پوست کودک نمیشوند. از طرفی، پوست اطفال لطیفتر است و ممکن است مواد ضدآفتابهای قوی جذب پوست شود.
اگر عادت دارید یک لایه نازک از کرم ضد آفتاب را روی پوست خود قرار دهید، این کار را نکنید. در عوض باید یک لایه نسبتا ضخیم از کرم را روی پوست قرار دهید تا بتواند جلوی اشعههای مضر خورشید را بگیرد. برای آشنایی با بهترین روش برای استفاده از ضد آفتاب این مطلب را بخوانید.
حتما نیم ساعت قبل از ورود به فضای باز کرم بزنید. این مدت زمان به پوست شما اجازه میدهد تا کرم را جذب کرده و آماده برای دفع اشعهها شود. اگر زودتر از نیم ساعت از خانه یا فضای بسته خارج شوید، فرق چندانی با کسی که کرم نزده است، نخواهید داشت.
سراغ اس پی اف زیر ۳۰ نروید. بهترین کرمهای ضد آفتاب دارای اس پی اف حداقل ۳۰ هستند و بیشتر آنها اس پی اف ۵۰ دارند.
افرادی که پوست های روشن یا بسیار روشن با چشم های آبی یا سبز رنگ و موهای بور یا طلایی دارند، بیشتر از سایرین مستعد ابتلا به هر دو نوع بدخیمی های ملانومی و غیر ملانومی پوستی هستند. این افراد در تماس با نور آفتاب یا منابع نور مصنوعی به سرعت دچار سرخی و سوختگی پوست می شوند و پوستشان خاصیت تیره شدن در اثر تماس با آفتاب را ندارد. علائم اولیه بدخیمی پوستی در این افراد به شکل بروز لکه های قهوه ای، خاکستری یا سیاه رنگ روی مناطقی از پوست است که در معرض تماس با نور آفتاب قرار دارد که می توان به نواحی صورت، به ویژه بینی، پیشانی، گوش ها و گونه ها، نواحی طاس سر، دست ها، گردن و پاها اشاره کرد. در صورت مشاهده مواردی مانند خال های جدیدی که به سرعت رشد کرده یا برجسته شده اند، تغییر شکل، رنگ، ابعاد و تقارن خال های قبلی یا ایجاد علائمی مانند خونریزی، خارش یا درد در خال ها باید به فکر خطر بروز بدخیمی پوستی افتاد و در اسرع وقت برای تشخیص و درمان سریع، به پزشک متخصص مراجعه نمود
پزشکان استفاده از کرم ضدآفتاب کودکان را تا سن ۶ ماهگی ممنوع کردهاند؛ همچنین بعضی از پزشکان اعتقاد دارند که نباید تا سن ۲ سالگی از کرم ضدآفتاب برای کودکان استفاده شود. در این زمینه بهتر است با پزشک کودک خود مشورت کنید تا تصمیم درستی درباره زمان شروع استفاده از کرم ضدآفتاب کودکان بگیرید. معمولا تا سن ۱۲ سالگی باید از ضدآفتاب مخصوص پوست کودک استفاده کنید؛ کودکان پس از سن ۱۲ سالگی میتوانند از کرم ضدآفتاب بزرگسالان که برای پوست آنها مناسب باشد استفاده کنند.
با بالا رفتن سن نیاز به مراقبت از پوست در برابر اشعه خورشید بیشتر هم میشود؛ چون در بیشتر موارد افزایش سن میتواند به کاهش قدرت سیستم ایمنی و بالا رفتن ریسک ابتلا به مشکلات منجر شود. بنابراین در هر سنی که هستید کرم ضد آفتاب از دستتان نیفتد.
شما حتی در روزهای ابری هم در معرض اشعههای فرابنفش خورشید قرار دارید، و نباید استفاده از ضدآفتاب مناسب را فراموش کنید. به طور مشابه، مه و غبار هم اشعههای مضر فرابنفش خورشید را مهار نمیکنند. صرفنظر از آب و هوا، هر روز به کودکتان ضدآفتاب بزنید.
شن و ماسه، برف و بتن تا ۸۵ درصد اشعههای فرابنفش خورشید را منعکس کرده و میتوانند پوست بدون محافظ را، حتی در سایه بسوزانند
یکی از باورهای اشتباهی که درباره استفاده از کرم ضد آفتاب وجود دارد این است که اگر در کودکی از این کرم استفاده نکرده باشید، استفاده از آن در بزرگسالی فایدهای نخواهد داشت. این باور اشتباه از آنجایی میآید که بعضی باور داشتند که پوست بدن تا ۱۸ سالگی بیشترین تاثیر را از نور خورشید خواهد گرفت و بعد از آن دیگر این تاثیر کاهش پیدا میکند.
واقعیت اما چیز دیگری است.تا سن ۴۰ سالگی شما تنها نیمی از دوز اشعه UV را از محیط بیرون دریافت میکنید و این میزان ۱۹ سال بعد، یعنی در ۵۹ سالگی به ۷۴ درصد خواهد رسید
افرادی که در روستاها زندگی میکنند، این مشکلات پوستی نتیجه محافظت نکردن از پوست در طول سالیان است. همچنین افرادی که به مدت طولانی و بدون محافظ در معرض نور خورشید قرار میگیرند، ممکن است در آینده به بیماریهای پوستی یا تومورهای بدخیم سرطانی هم مبتلا شوند که در روستاییانی که شغل کشاورزی دارند، شایعتر است.
بعضیها دلیل حفاظت نکردن از پوست در برابر آفتاب را در این میدانند که ضدآفتاب ممکن است باعث کمبود ویتامینD شود که از آفتاب تامین میشود ولی کمبود ویتامینD را میتوان با استفاده از قطره برای کودکان جبران کرد اما از عوارض آفتاب فقط با کرم ضدآفتاب میتوان پیشگیری کرد