برداشت خال با دیگر روشهای غیرجراحی مانند سرد کردن یا کرایو، درم ابریژن و پیلینگ یا لایهبرداری نیز امکانپذیر است اما این روشها بیشتر در مواردی کاربرد دارند که روشهای معمول برداشت خال قابل انجام نباشند یا برای ضایعاتی مناسب هستند که درواقع خال نیستند و فقط به خال شباهت دارند از جمله لکههای حاصل از آفتاب و کک و مک که سطحی تر هستند
یک خال گوشتی نقطهای سیاه روی پوست ما است که از سلولهای پوستی که بصورت گروهی و نه جداگانه، رشد کردهاند، تشکیل شده است.
در ادامه با آپ ریمو همراه ما باشید
«برخی از خالها سرطانزا هستند.» اگر فکر درمان خالها به ذهنتان رسیده باشد و با چند نفر هم مشورت کرده باشید، ممکن است این جمله به گوشتان خورده باشد و با خودتان فکر کرده باشید مگر خالها هم سرطانزا میشوند؟ در پاسخ باید بگوییم، بله. انواعی از خالها در حقیقت علائم ابتلا به بیماری سرطان هستند. اگر میخواهید بیشتر آنها را بشناسید به شکلشان توجه کنید. اول شبیه کک و مکها به نظر میرسند. اما به مرور زمان، تیرهتر و برجستهتر میشوند. گاهی هم هنگام بزرگ شدن تغییر شکل میدهند. در مرحله بعد به سمت لایههای پایینتر پوست رشد میکنند و تودههای سرطانی را تشکیل میدهند
شکل نامنظم یا مرزهای نامنظم دارند (مثلا یک دایره کامل نیستند و بیشتر شبیه یک لکهاند)
بافتشان غیرعادی و نامنظم است (مثلاً حالت دانه دانه)
اندازه آنها در حال بزرگ یا کوچک شدن است
رنگشان به مرور زمان تغییر کرده
خال های تخت و سطحی که رنگ تیره ای دارند نباید با لیزر به سراغ آن ها رفت. اکثرا اینطور خال های مسطح تیره رنگ با دستگاه RF برداشته می شوند.
بعضی خال ها نیاز به برش و بخیه دارند. زیرا سلول های آن ناحیه با گذر زمان رشد می کنند و دوباره خال دیگری را تشکیل می دهند. به همین علت خال با بخشی از پوست بریده شده و در نهایت بخیه زده می شود. جای بخیه بسیار کوچک بوده و بعد از مدتی برطرف خواهد شد. این کار پس از بی حسی ناحیه بوسیله چاقوی جراحی انجام می شود
بیشتر خال ها از نوع خال های اکتسابی می باشند. این نوع خال ها در مقالبg خال های مادر زادی هستند و از بدو تولد دیده نمی شوند بلکه با گذر عمر و عموما بین 2 تا 40 سالگی پدید می آیند. این نوع خال ها پس از ظاهر شدن ممکن است تغییر شکل دند و یا ممکن است به همان شکل اولیه تا آخر عمر باقی بماند.
خال های مادرزادی : در گذشته وجود خال های مشترک بین افرادی که نسبت فامیلی با هم داشتند را نوعی نشانه برای تشخیص این نسبت میدانستند. اما تحقیقات پزشکی هنوز نتوانسته است دلیل ثابت و خاصی برای بروز این خال ها پیدا کند. فقط مشخص شده است که این خال ها ممکن است از بدو تولد همراه با نوزاد باشند و یا اینکه در دو سال اول روی بدن او تشکیل شوند.
خالهای مادرزادی
خالهای دیسپلاستیک
خالهای اکتسابی
خال های اسپیتز
روش تراشهای خال ( تراشیدن )
با استفاده از بیهوشی موضعی، پزشک معالج با یک جراحی کوچک برشی بر روی سطح خال ایجاد میکند تا آن را با قسمت دیگر پوست هم سطح سازد.
در این شیوه نیز برای برداشتن خال آن را به صورت کامل برش میزنند و در نهایت بخیه میزنند. بیشترین کاربرد این روش برای خالهای پوستی بدخیم و صاف مناسب است.
یکی از انواع خالهای پوستی در نوع کوچکتر هستند که برای برداشتن آنها با استفاده از یک دستگاه مخصوص، خال را توسط یک قطعه مربعی شکل بر روی پوست پانچ میکنند
پاک کردن راحت تتو و همچنین آنزیم تراپی و پاکسازی و فیشیال اختصاصی پوست در رشت
09200786766
https://upremove.ir
برداشتن خال با لیزر CO2 یکی از انواع روشهایی برداشت خال با لیزر است. این روش به مدت بیست تا سی دقیقه خالهای پوستی را برداشته و بیشتر در مناطق حساسی چون پلکها، صورت و بینی مورد استفاده قرار میگیرد.
بعد از برداشتن خال از کرم ترمیم کننده نظیر سیکالفیت یا سیکاموزا می توان استفاده کرد. اما قبل از مصرف هر نوع دارویی حتما می بایست با پزشک خود مشورت کنید.
مسائل بهداشتی را رعایت کرده و نواحی زخمها را با شست و شو یا استفاده از کرمهای مرطوب کننده، مرطوب نگه دارید
در نواحی که زخم شدهاند هیچگونه دست کاری نکنید و اجازه دهید پوست، خودش را ترمیم کند.
به مدت ۱ الی ۲ روز پانسمان را روی خال نگه دارید.
به مدت دو روز نباید آب به زخم برسد.
پس از گذشت دو روز از انجام لیزر، بایستی از کرم ضدآفتاب استفاده شود. این کار بین یک ماه تا شش ماه باید انجام شود.
ناحیه درمان نبایستی در معرض خورشید یا نور شدید قرار بگیرد.
ضایعاتی سرطانی یا پیش سرطانی که ممکن است با خال ساده اشتباه شوند و درمان ناقص برایشان انجام شود شامل ملانوما، سرطان سلول سنگفرشی SCC، آکتینیک کراتوزیس می باشد. در اینگونه موارد اگر فرد یا پزشک گمان کنند که یک خال ساده است و بررسی کامل انجام نشود پس از برداشتن ضایعه (ظاهرا خال) احتمال عود یا گسترش سرطان وجود دارد اما اگر یک خال ساده باشد به هیچ عنوان برداشتن آن باعث سرطانی شدن ضایعه نخواهد شد.