اگر چربی موی شما زیاد است و به دنبال درمان آن هستید، باید به متخصص پوست و مو مراجعه کنید. در دکترتو میتوانید بهترین متخصصان پوست را پیدا کرده و برای تعیین وقت حضوری اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر مشاوره حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی وجود دارد.
این چربی اضافه میتواند باعث پوستهپوسته شدن کف سر و حتی از بین رفتن حالت موها شود. در این موارد است که باید به دنبال درمان چربی پوست سر باشید
این چربی اضافه حتی میتواند شرایطی مناسب برای رشد قارچهایی که منجر به
شوره سر میشوند، ایجاد کند. اگر این شرایط به خوبی کنترل نشود، میتواند موجب مشکلات بیشتری شود.
در ادامه با آپ ریمو همراه ما باشید
همانطور که دست زدن زیاد به صورتتان آن را چرب میکند؛ دست زدن زیاد به مو، چربی موهایتان را افزایش میدهد. در واقع، این کار چربی روی انگشتان را به ساقهی موهایتان منتقل میکند.
علت چربی موی سر به عوامل متعددی بستگی دارد که ما در این بخش به آنها پرداخته ایم:
علت چربی موی سر بخاطر تغییرات هورمونی (بلوغ ، قاعدگی ، بارداری یا یائسگی)
دلیل چرب شدن مو بدلیل تغذیه بیش از حد قند یا چربی اشباع
علت چرب شدن پوست سر بدلیل استرس (تولید کورتیزول منجر به افزایش تولید سبوم می شود)
علت چربی موی سر بدلیل استفاده از محصولات آرایشی اشتباه
دلیل چرب شدن مو بخاطر وراثت (ژن ها می توانند به میزان سبوم (روغنی) که غدد شما تولید می کنند ، کمک کنند)
غدد چربی مخصوصاً در شب فعال هستند. همچنین در طول شب ، حرکت زیادی وجود دارد که سبوم را توزیع می کند و بنابراین باعث می شود موها با سرعت بیشتری چرب تر به نظر برسند.
دقت کنید که چه نرم کنندهای را به موهایتان میزنید. ممکن است از نرم کنندهای استفاده کنید که برای نوع مو شما بیش از حد قوی است. شاید هم نرم کننده را به درستی از روی موهای خود نمیشویید. این موضوع، یکی از علت چربی موی سر است. نکتهی دیگر اینکه باید نرم کننده را به ساقهی مویتان بزنید تا ریشهی آن چرب نشود
انواع مختلفی از بیماریهای پوستی هستند که میتوانند با تغییر در عملکرد سیستم ایمنی و غدد سبوم باعث تشدید تولید چربی در این ناحیه شوند. برای مثال بیماری درماتیت سبورئیک (Seborrhoeic Dermatitis) میتواند با تحریک پوست سر و غدد چربی، باعث تولید مقادیر زیادی چربی شود که علائم مختلفی مانند شوره و پوستهپوسته شدن را در پی خواهد داشت
هورمونی که کنترل تولید سبوم را به عهده دارد هورمون آندروژن (Androgen) است. پس هر اختلالی برای این هورمون ایجاد شود در میزان تولید سبوم تاثیرگذار است. در مرحله بلوغ نوجوانان بخصوص در پسرها به سبب اختلالات هورمونی ایجاد شده تغییراتی برای آندروژن رخ میدهد. در نتیجه میزان سبوم تولید شده افزایش مییابد و موی چرب ایجاد میشود. ممکن است فرد در دوره بلوغ خود هم نباشد اما دچار اختلالات هورمونی شود.
این مورد در دختران و خانمها به دلیل مسائلی که با آن روبرو هستند مانند قائدگی، کیستهای تخمدان، حاملگی و یائسگی بیشتر دیده میشود. در این حالت تنها راه درمان رجوع به متخصص غدد و هماهنگی هورمون ها از طریق تجویز پزشک است
اگر از نرم کننده ها بیش از اندازه استفاده کنید و یا آن ها را به صورت کامل از نوک تا ریشه مو بزنید این کار باعث چرب شدن مو خواهد شد.بهترین شیوه مصرف نرم کننده ها این است که اول از همه از محصولات ملایم تر استفاده کنید ثانیا آن را فقط به نوک ساقه ها بزنید و به ریشه مو برخورد نداشته باشد.در آخر هم مو های خود را با آب زیاد بشویید تا تمامی نرم کننده ها شسته شود تا به مو آسیب وارد نشود.
یکی از معایب اصلی چرب شدن مو ها , ریزش مو است. در واقع چرب شدن موها به صورت مستقیم باعث ریزش مو نمی شود. اما می تواند زمینه را برای ریزش مو ها فراهم کند. پس در نتیجه کنترل چربی سر بسیار مهم است.چرا که در دراز مدت می تواند روی ریزش موی شما تاثیر بگذارد و ان را تشدید کند.
این بیماری شایع پوست شناخته شده است که بر بسیاری از افراد تاثیر می گذارد. ممکن است در دوران کودکی شروع شود. به شکل زرد، یا قرمز، همراه با خارش، و تکه های پوست بروز میکند . معمولا در پوست سر، صورت و گردن در میان سایر قسمت های بدن که دارای فولیکول های مو و غدد سباسه است ،رخ می دهد.